Galerie

Encaustic

Kaarsen

Winkel

Blog

Even voorstellen

lammieMijn naam is Lammie Hein. Ik ben 50 jaar en getrouwd met Peter. Wij hebben 2 pleegkinderen en 6 kleinkinderen. We wonen al geruime tijd in Zwolle, in de wijk Westenholte.
Mijn oorspronkelijke beroep is maatschappelijk werkster, maar sinds een kleine 10 jaar vul ik mijn tijd met andere bezigheden. Zo’n 3 jaar geleden ben ik aanraking gekomen met het maken van kaarsen. Dit sprak mij erg aan en toen ik in de gelegenheid was om ketels en andere spullen over te nemen heb ik die kans direct aangegrepen. Sinds juni 2013 heb ik een eigen kleine kaarsenmakerij aan huis.

In september 1955 werd ik geboren in Rotterdam en ik ben, niet zo vreemd na het lezen van bovenstaand stukje, getrouwd met Lammie. Na vele jaren gewerkt te hebben in verschillende vakgebieden/beroepsgroepen moest ik dit beëindigen als gevolg van chronische rugpijn. Hierdoor
peterkwam ik jaren geleden, tijdens een revalidatieproces, in aanraking met Encaustic. Ik was erg blij met het gegeven dat de benodigde werkruimte de grootte van een opengeslagen krant had. Een ander voordeel was dat ik gewoon “plat” kon schilderen, terwijl het bij de meest voorkomende schildersvormen gebruikelijk is om op een schildersezel te schilderen. Hierdoor werd voor mij het schilderen mogelijk. Toen ik mij ging verdiepen in het schilderen met bijenwas, de geschiedenis en de mogelijkheden, ontdekte ik (en nog steeds) de vele onuitputtelijke mogelijkheden. Het was aan mij of ik een schilderij wilde maken ter grootte van een halve postkaart of een groot schilderij. Mijn enthousiasme zorgde ervoor dat ik mij steeds meer ging verdiepen in deze schildersvorm. Helaas was op dat moment nog niet zoveel over Encaustic Art te vinden op YouTube . Er was echter wél een prachtige Encaustic internationale site (inmiddels opgeheven), daardoor kon ik contact leggen met andere (internationale) Encaustic beoefenaars. Dankzij hen kon ik vele technieken leren. Het duurde niet lang of ik werd in het revalidatiecentrum gevraagd naar meer technieken. Ook mocht ik een expositie verzorgen in het centrum. Naar nu blijkt de eerste van velen… Doordat in Zwolle de winkel stopte, waar Encaustic materiaal werd verkocht en ik benaderd werd om deze artikelen te gaan verkopen, werd de webshop www.wasschilderijen.nl geboren.

Ervaring is niet wat je meemaakt,
maar wat je doet met wat je meemaakt

Sindsdien werd ik nog meer benaderd om aan anderen de vaardigheden uit te leggen. Daarnaast vind ik het leuk om anderen te enthousiasmeren om hun creativiteit en talenten te laten ontdekken en de workshops en cursussen werden geboren. Zo kreeg mijn liefhebberij vorm en mijn vrijetijdsbesteding werd een prachtige uit de hand gelopen hobby.

Nog even dit, we willen graag een afspraak met u maken: kunt u iets niet vinden, dan vernemen wij dit graag van u. Dit geldt voor onze site, maar ook voor onze webshop. Hier kunnen nl. hele goede “financiële” redenen zijn waarom we iets niet hebben. Onze website heeft een metamorfose ondergaan en het zou kunnen zijn dat we over essentiële zaken heen gelezen hebben (hiervoor alvast onze excuses, maar we hopen wel dat we het terughoren van onze klanten). We willen stellen dat onze site een participatiesite is, we hebben elkaar nodig en dit geldt niet alleen voor de site, maar ook voor de gewenste artikelen in de webshop. Het ontbreken van sommige artikelen kan in uw voordeel zijn.