Kaarsen

Kaarsen

kaars

Bij onze kaarsen staan duurzaamheid, kwaliteit, veiligheid voorop. Zo gebruiken wij voor onze ‘binnen’-kaarsen uitsluitend nieuwe paraffine en stearine die wij inkopen bij onze groothandel. Deze paraffine is van hoogwaardige kwaliteit. Aan de paraffine wordt stearine, een plantaardig vet, toegevoegd. Met deze ingrediënten en het juiste lont ontstaat een kaars die nog langer blijft branden.

            LANGER BRANDEN, LANGER PLEZIER!

Een juist lont is belangrijk, bij een te dun of te dik lont kunnen onveilige situaties ontstaan. Zo kan een kaars gaan walmen, een te grote vlam, of juist een te kleine vlam geven, maar ook gaan druipen. Bij het proces van kaarsen maken houden wij hier allemaal rekening mee, zodat er een eindproduct is gemaakt wat zich kan vertalen als een lang brandende en “schone” kaars.

Duurzaamheid en recylen

Uiteraard heb ik ook oog voor duurzaamheid en het milieu, in onze kaarsenmakerij. Op verschillende plekken in Zwolle kunnen oude kaarsrestanten worden ingeleverd. Half opgebrande kaarsen of onderdelen ervan kunnen nog prachtig hergebruikt worden. Maar bij oude onbekende kaarsen, komend uit diverse, misschien goedkope winkels,buiten kaars kan ik de kwaliteit niet garanderen. Misschien zijn de kaarsen nog van een goede kwaliteit, maar wij willen hier geen risico meenemen Wij smelten deze restanten weer om. Uit ervaring weten wij echter dat deze was nog prima is te gebruiken. Maar wel voor buiten, zo wordt deze was gebruikt voor het maken van windlichten, maar ook tuinkaarsen en tuinfakkels.

Bij de tuinpotten en tuinfakkels staat duurzaamheid weer hoog in het vaandel.

ketel

Zo verkopen we terra cotta aardewerk potten, waarin wij tuinkaarsen maken eventueel met wat citronella, tegen de muggen wordt bijgevoegd. Maar doordat wij een soort statiegeldsysteem hanteren: alleen de 1e keer betaalt men voor de pot, daarna enkel voor het laten vullen, wordt er weinig weggegooid.

Doordat wij onze tuinfakkels op een bepaalde manier vervaardigen branden deze langer en laten nagenoeg geen was-resten achter.

Trouwens het bijvullen van objecten is niet alleen voor onze buitenkaars van toepassing. Wij kunnen dit ook doen voor de binnen kaars
.

 

Trendkleuren
Evenals op het gebied van mode en lifestyle kan er ook bijketel2 kaarsen sprake zijn van zgn. trendkleuren: kleuren die op een bepaald moment of in een specifiek seizoen in de mode raken. Voor het seizoen 2016 – 2017 is er op dit gebied sprake van 4 “groepjes” trendkleuren, nl. Skin, Sunny Splash en Dream. In deze groepjes komen o.a. de kleuren abrikoos, zonnegeel, mint en lila. Zo kan ik waar nodig en mogelijk is kan inspelen op actuele kleurontwikkelingen.

Naast ons assortiment “gewone” kaarsen, hebben wij ook bijzondere kaarsen, zoals van het markantste gebouw van Zwolle; de Peperbus.de Peperbus

 

 

Komende tijd wordt in de winkel de categorie “kaarsen” gevuld, maar we willen hier alvast wat foto’s van kaarsen tonen.

 

 

We zijn bezig met een overzicht te maken van de verschillende kaarsen. Door op onderstaande link te klikken wordt een bestand geopend met een korte, kaarsen impressie. Wilt u tussentijds stoppen klik op de esc. knop en u komt terug op deze bladzijde.

 

hart - met tekst

combinatie - op kleur

kaarsen op combinatie - op kleur