Blog

Een Encaustic-blog, waarom???

In mijn Encaustic-blog wil ik jullie graag mee gaan nemen op mijn ontdekkingstocht door Encaustic Land, het schilderen met bijenwas. Maar tevens jullie aanmoedigen ook zo’n fascinerende tocht te gaan maken.

Het zal uiteraard beginnen met een terugblik, die zal wel worden afgewisseld met warme verrassende, maar ook gestuurde ervaringen van Encaustic Art, het schilderen met bijenwas, die ik vandaag de dag op doe. Het zal een inkijk geven op verschillende Encaustic materialen, zoals de Encaustic wasblokjes en het werken op steeds groter schilderkarton van A6 tot A1 toe, maar ook het werken op de Amerikaanse Encaustic Frames.

In mijn Encaustic-blog zal ik het uiteraard hebben over mijn reis met de verschillende Encaustic gereedschappen, maar ook over mijn digitale reis , door o.a. Wikipedia en door de Neues Pinothek te München voor informatie. Daar ik een klein beetje digibeet ben, zal ik in mijn Encaustic-blog uiteraard ook aandacht besteden aan ander instructiemateriaal. Tijdens mijn ontdekkingstocht door Encaustic Land, kwam ik er achter dat dit land geen Monaco is, maar eerder een Verenigde Staten. De mogelijkheden van het schilderen met bijenwas, Encaustic, zijn er zoveel dat het niet op 1 pagina, in 1 hoofdstuk of 1 boek te beschrijven is. Het is ook niet te pakken door alleen maar foto’s of tekst met foto’s. Maar misschien is het wel mogelijk om door een combinatie van tekst, foto’s en soms film een beeld te geven van een aantal mogelijkheden.

Het geeft mij altijd energie om over één van mijn passies te vertellen. Door het nu aan dit digitale papier toe te vertrouwen, hoop ik mijn ervaring meer te kunnen rangschikken en mijn ontdekkingstocht nog meer met ervaringen te kunnen vullen.

Ik wens jullie veel lees-, maar mijzelf ook schrijf-, plezier en ik hoor graag eventuele reacties terug.

Zwolle 27 januari 2016

Blog

Meer blogs