Cursusaanbod

Er wordt een 3-tal cursussen aangeboden.

Basiscursus: de Europese manier van Encaustic Art (5 lessen)
Tijdens les 1 wordt wat aandacht besteed aan de geschiedenis van wasschilderen, wat tips uitgewisseld en komt het egaal leren werken aan bod. Het egaal werken met het schildersijzer is een basis handeling, door dit onder de knie te krijgen heb je als beoefenaar van Encaustic Art een instrument in handen om gemakkelijk diepte te creëren in je schilderij. Het werk is op A6 formaat.

foto voor cursus (2)Tijdens les 2 komen de verschillende technieken en bewegingen, maar ook de beheersing van het schildersijzer aan bod. Het werken is voornamelijk op A6 en A5 formaat.

Tijdens les 3 wordt gewerkt op een andere ondergrond dan het schilderskarton, ook komt het werken met een styler aan bod, als mede het gebruik van andere gereedschappen, te denken valt hierbij aan scrappy’s; sponsjes; schraper.

Bij les 4 wordt gewerkt met een hete luchtpistool, ook is er aandacht voor het werken met stempels.

Tijdens de laatste les, les 5, komen de verschillende technieken weer aan bod, evenals ander materiaal en grootte van het schilderkarton.

De cursus kan plaatsvinden in de ochtend; middag of avond, maar altijd in overleg en bij voldoende deelname.

Duur, kosten en algemene opmerkingen:
• De duur van de cursus is 5 dagdelen bijv. op de ochtend/middag/avond.
• Lesduur is 2 uur. De dagen en tijden gaan altijd in overleg.
• De kosten bedragen voor de gehele cursus € 100,00 p.p., dit is incl. het gebruik van de materialen, koffie en thee. (het gemaakte werk is uw eigendom, dus u mag dit meenemen, na iedere les)
• Er wordt tijdens de cursus voornamelijk gewerkt op het Encaustic schilderskarton, hiernaast wordt ook gewerkt op schetspapier en wordt tijdens de cursus in overleg besloten of op hout of linnen wordt gewerkt.
• Maximaal aantal deelnemers: 5, waarvan evt. 1 rolstoeldeelne(e)m(st)er.

 

Vervolgcursus: de Europese manier van Encaustic Art, groter werken en werken op de hot-plate.(3 lessen)

Tijdens les 1 komen de basisprincipes aan de orde om te werken op een grotere ondergrond. Er wordt gewerkt met het schildersijzer en andere gereedschappen. Het werken is op A3 formaat.

In les 2 leert u omgaan met de hot-plate, zo komen de facetten aan de orde om rechtstreeks op het schilderskarton te werken, maar ook om met kwasten, verfrolletjes en andere hulpmiddelen te werken op de hot-plate.

Tijdens de laatste les worden weer de gereedschappen gecombineerd, om zo te komen tot een schilderij. Voorafgaand aan de les wordt afgesproken of abstract -non figuratief – wordt geschilderd of juist figuratief.

Duur, kosten en algemene opmerkingen:
• De duur van de cursus is 3 dagdelen bijv. op de ochtend/middag/avond.
• Lesduur is 2 uur. De dagen en tijden gaan altijd in overleg.
• De kosten bedragen voor de gehele cursus € 115,00 p.p., dit is incl. het gebruik van de materialen, koffie en thee. (het gemaakte werk is uw eigendom, dus u mag dit meenemen, na iedere les)
• Er wordt tijdens de cursus voornamelijk gewerkt op het Encaustic schilderskarton, hiernaast wordt ook gewerkt op schetspapier en wordt tijdens de cursus in overleg besloten of ook op linnen wordt gewerkt.
• Maximaal aantal deelnemers: 2, waarvan evt. 1 rolstoeldeelne(e)m(st)er.

 

De laatste cursus die aangeboden wordt is:

Basiscurus van de Amerikaanse manier van Encaustic Art (3 lessen)

Tijdens les 1 wordt een eerste uitleg gegeven over deze vorm van schilderen. Ook wordt aandacht besteed aan de gereedschappen (hot-plate – hete luchtpistool – schrapers – kwasten), materialen (de bijenwas) en de ondergrond (het schilderspaneel – geschept papier)foto gekleurde was in blik 1

Tijdens de 2de en 3de les wordt er gewerkt aan je werk en worden er tips en tools aangereikt.

Voorafgaand aan de cursus wordt je gevraagd om een foto of iets dergelijks mee te nemen.
Duur, kosten en algemene opmerkingen:
• De duur van de cursus is 3 dagdelen bijv. op de ochtend/middag/avond.
• Lesduur is 2 uur. De dagen en tijden gaan altijd in overleg.
• De kosten bedragen voor de gehele cursus € 235,00 p.p., dit is incl. koffie en thee, het gebruik van de materialen, de gebruikte blikjes bijenwas en het schilderspaneel. (het gemaakte werk is uw eigendom, dus u mag dit meenemen, maar ook de 5 blikjes bijenwas, kleuren transparant, wit, geel, rood en blauw)
• Er wordt tijdens de cursus voornamelijk gewerkt op een Ampersand Encausticboard, met bijenwas uit blik, ook wordt er voor speciale effecten o.a. gewerkt met geschept papier.
• Maximaal aantal deelnemers: 2, waarvan evt.l 1 rolstoeldeelne(e)m(st)er.